torsdag den 10. marts 2011

Vær med til at lave Nørre Snedes nye skilte

Infostandere af denne type vil
blive opstillet på hjertestierne
rundt om Nørre Snede.

Nørre Snede Koordinationsgruppe søger hjælp! Langs byens nye hjertestier skal opstilles informationsskilte som fortæller om bemærkelsesværdig biologi, små anekdoter og historiske markeringer. Hvis du er vidende inden for et eller flere af de beskrevne områder, vil vi gerne invitere dig til at være med til at udarbejde indholdet til skiltene.


Vi kan gå i gang med opgaven her og nu, så vi kommer hurtigt til at se resultatet af vores arbejde. Skiltene placeres udvalgte steder, og de skal indeholde information og oplysninger om det særlige ved netop dét sted. Der skal for eksempel placeres et skilt ved den hellige kilde, som er viet til Skt. Knud. Vi forestiller os at der kan være flere vinkler på formidlingen: Den faktuelle som beskriver kildens historie, kildens betydning for byen og den nutidige og fremtidige brug af kilden. Der kan også være en børnevenlig eventyrlig vinkel som fortæller om, hvordan den hellige kilde egentligt fik sit navn. Var det en forhekset grævling, som ved at drikke vand fra kilden, blev forvandlet til en smuk prins Knud? Tja; kun fantasien sætter grænser, og jo flere historier der er, jo mere mulighed for variation giver det. Skiltenes indhold kan udskiftes og erstattes frit.

Standerne til skiltene er udvalgt af arkitekten for byfornyelsen og opsættes i forbindelse med etableringen af Hjertestien. Der er udarbejdet en skabelon til teksten, hvilket sikrer genkendelighed og sammenhæng langs stisystemet. Skabelonen indeholder også et lille kort så man kan se, hvor på stien det angivne skilt er placeret.

Der findes mange steder på og omkring Den ydre Hjertesti, som vil være værd at besøge, med en forklaring eller en god historie tilknyttet. Ikke alle borgere i Nørre Snede kender historierne, og da slet ikke de vandrende og andre besøgende til vores by.

Hjælp os med at gøre den ydre Hjertesti endnu mere attraktiv ved at dele din viden og dine historier.

For yderligere information om projektet, eller hjælp til at få din viden eller historie formidlet, send en mail til Karina Nissen mail: knissen.solskin@gmail.com. Lad os så komme i gang!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

.