fredag den 15. april 2011

Billedkunstråd støtter ”Vores kunst” i Nørre Snede

Billedkunstrådet mødtes 14. april med repræsentanter for
Koordinationsgruppen i Nørre Snede. På billedet ses
(startende bagest t.v.) Henrik Østergaard, Brian Bøge
Christensen, Steen Aaes-Jørgensen, Nina Lund
 og Karina Nissen. Henrik og Karina er medlemmer
af Koordinationsgruppen. Brian, Steen
og Nina er medlemmer af Billedkunstrådet.
Billedkunstrådet i Ikast-Brande Kommune melder nu sin støtte og fulde opbakning til Nørre Snedes deltagelse i ”Vores kunst”-konkurrencen. ”Vores kunst” er arrangeret af Statens Kunstfond i samarbejde med DR. Hvis Nørre Snede bliver en af de tre byer som vinder, vil byen få tildelt 1,2 mio. kr. til etablering af et kunstværk, forudsat at der rejses 400.000 kr. lokalt.

Billedkunstrådets formand, Steen Aaes-Jørgensen, siger: ”Jeg synes det er en virkelig god idé, at færdiggøre byfornyelsen i Nørre Snede med et kunstprojekt, og det vil være perfekt, hvis kunstværket kommer ved at byen vinder en konkurrence, og selv rejser de sidste penge. Dette vil vidne om stor folkelig opbakning, og det vil give befolkningen i Nørre Snede meget stort ejerskab til den nye kunst.”

Steen Aaes-Jørgensen peger på, at der i de gamle Ikast og Brande Kommuner har været en lang tradition for kunst i det offentlige rum, og at ”Vores kunst”-projektet er en oplagt lejlighed til at starte en folkelig bevægelse i Nørre Snede for mere kunst i det offentlige rum.

Keramiker Nina Lund, som også er medlem af Billedkunstrådet, siger: ”Lige siden jeg gik i skole i Nørre Snede, har jeg syntes, at Nørre Snede har manglet noget kunst. Jeg er begejstret over den store lokale opbakning. Et kunstprojekt her i byen vil falde på et tørt sted og give byen et løft.”

Entusiasmen deles af Brian Bøge Christensen (V), der ud over at være medlem af Billedkunstrådet også er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Ikast-Brande Kommune. Han siger: ”Med det sammenhold som borgerne i Nørre Snede har vist i forbindelse med byfornyelsen, er det oplagt, at Nørre Snede får et kunstværk, som kan pryde bymidten og hele området. Jeg har læst, at det sidste kunstværk som Nørre Snede har fået, er den 800 år gamle døbefond i kirken, så nu må det vist være deres tur til at få noget nyt!”

Billedkunstrådet er et kommunalt nedsat udvalg som har til opgave at renovere kunstværker i det offentlige rum i Ikast-Brande Kommune. Rådet fungerer som kunstnerisk rådgiver ved offentlige byggerier og anlægsprojekter. Rådet har ikke noget budget til etablering af ny kunst, men det har via sine medlemmer et stærkt netværk til kunstnere både lokalt, nationalt og internationalt.

Steen Aaes-Jørgensen siger: ”Billedkunstrådet ser det som sin fornemste opgave at hjælpe de, som køber kunst med at få mest muligt for pengene. Vi har også omfattende erfaring med at finde sponsorer til kunstprojekter, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe Nørre Snede-borgerne med at skaffe de 400.000 kr. der skal rejses lokalt, når byen vinder.”

Du kan selv støtte ”Vores kunst” i Nørre Snede

Gå ind på Nørre Snede-siden på DR’s ”Vores kunst”-website og støt projektet ved at klikke på den opadvendte tommelfinger. Rul derefter længere ned på siden og skriv din kommentar. Mere end 700 har allerede støttet Nørre Snede, og der er brug for at endnu flere gør det. Du kan stemme og afgive din kommentar frem til 26. april.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

.