tirsdag den 5. april 2011

Klik ”Vores kunst” til Nørre Snede


Klik ind på Nørre Snede-siden
på DR's Vores kunst-website
 Du kan hjælpe Nørre Snede til et nyt kunstværk og landsdækkende opmærksomhed. Det eneste du skal gøre er at klikke et par gange, og skrive en positiv kommentar på DR’s ”Vores kunst”-website. Mere end 600 mennesker har allerede støttet byen med deres stemme, og 200 har allerede skrevet engagerede og opbakkende kommentarer.

Det er byfornyelsens Koordinationsgruppe, der har indstillet Nørre Snedes kommende torv som stedet, hvor der skal etableres et kunstværk. Indtil videre ligger Nørre Snede med helt i front. Det er nemlig ikke kun stemmer, men også kommentarerne som afgør, hvilke tre byer i Danmark, der skal have kunst for halvanden million kroner. På nuværende tidspunkt fører Nørre Snede med 200 positive kommentarer. Byen har siden konkurrencens første dag været et de 5 mest populære steder.

Der er brug for at du hjælper Nørre Snede med at holde entusiasmen helt frem til 26. april, hvor konkurrencen afgøres. Derfor tæller din kommentar og stemme i høj grad.

Vores eget kunstværk

”Et kunstværk som i den grad er vores eget, vil markere et vendepunkt for byen,” lyder en af begrundelserne fra Karina Nissen og Henrik Østergaard fra Koordinationsgruppen, som tog initiativ til at Nørre Snede skulle være med i kunst-konkurrencen.

Videre skrev de i deres begrundelse: ”Vores kunst skal være en daglig påmindelse om, at det kan lykkes i Nørre Snede. Det skal være en fortolkning af den nye epoke i Nørre Snedes historie, som har fokus på samarbejde og engagement. Vores kunst skal være med til at skabe samklang mellem byen, og vores usædvanlige smukke natur, som med både bakker, dale, skove og åbne landskaber rummer en stor variation.”

Sådan gør du

Gå ind på Nørre Snede-siden på DR’s ”Vores kunst”-website. Støt projektet ved at klikke på den opadvendte tommelfinger. Rul derefter længere ned på siden og skriv din kommentar. Forhåbentlig er din kommentar positiv, så husk inden du klikker ”send” at vælge det glade ansigt. Pas på med af nysgerrighed at klikke på den nedadvendte tommelfinger, for så kommer du til at afgive en negativ stemme. Det er der allerede mange som er kommet til, selv om de egentlig ville have stemt positivt.

Du kan også opfordre dine venner til at stemme og kommentere, fx via Facebook.


Udvalgte kommentarer fra "Vores kunst"-websiden

”Jeg synes de skriver noget som er rigtig godt, nemlig FORKANTSDANMARK. Det er godt gået af så lille et sted, at gøre så meget for fællesskabet i byen. Lad dem få noget skøn kunst de kan samles om og fortsat være på forkant!”

” Nørre Snede fortjener i den grad et stort kunststykke...Elsker den lille flække!!!”

”Måske er det det byen trænger til. Fandme godt at se noget initiativ!"

"Nørre Snede har i mange år været delt i 4 på grund af krydset i byen. Der har ikke været det store sammenhold i byen, men nu ser det ud til at byfornyelsen er ved at ændre dette til noget positivt. Byen trænger meget til et pep opad, så jeg synes helt bestemt at med den energi de lægger for dagen med byfornyelsen at de fortjener et kunstværk."

"Super positivt og stærkt, at så forskellige borgere finder en måde at arbejde sammen på, der aktivt bringer fornyelse og livskraft til byen. Det skal ha' al den opbakning det kan få!"

"Det lyder som en super fed idé! Som ung kan selve byen godt være kedelig alt i alt, men jeg tror at noget kunst virkelig kunne give lidt mere liv i byen! Synes også det ville være super sejt hvis Nørre Snede by, kunne blive lidt mere kendt ;)"

"Efter et helt liv i Nørre Snede uden noget som helst tegn på fornyelse, så blomstrer hele byen pludselig op. De sidste to års samarbejde omkring byfornyelsen har skabt et helt nyt bysamfund/sammenhold. Et kunstværk midt i det gamle lyskryds vil være kronen på værket".

”Jeg er en dreng på 12 år som synes at det er dejligt og tiltrængt at der sker forandring i vores by – min fremtidige by. Derfor vil det være fint med noget kunst at kigge på, og måske vil gøre at der flytter flere til byen.”

Se flere kommentarer om Nørre Snede på ”Vores kunst”-websitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

.