tirsdag den 28. juni 2011

Nyt om cykelstier, shelters og hjertesti

Lene Hoffmann fra Kommunens Drift og Anlægs afdeling har overtaget projektledelsen fra Jeanette Ishi Lehn, som var projektleder på byfornyelsens borgerinddragelse. Skiftet fra borgerinddragelse til anlæg betyder at Jeanette kun vil være at træffe i Kulturbanken, Bredgade 3 den første torsdag i måneden.

I år omfatter anlægsfasen de grønne områder og omdannelsen af krydset til Nørre Snede Torv. ”I forbindelse med fastlæggelse af de sidste detaljer på projektet er der opstået mulighed for at etablere cykelstier i begge sider af vejen på strækningen fra Toftevej til Bellisvej. På grund af de kommende parkeringsbåse langs Strøget er der ikke plads til at føre cykelstien videre op gennem midtbyen. Vi har vurderet at den korte strækning stadig er meget bedre end ingen” siger Lene Hoffmann. Etableringen af cykelstierne kommer ikke til at belaste byfornyelsesbudgettet.

Shelterpladsen har fundet sin endelige placering. Erik Møller Rasmussen har givet lov til opsætning af to shelters på sin jord. Koordinationsgruppen (gruppen af frivillige borgere som samarbejder med kommunen omkring byfornyelse) har sammen med kommunen fundet en meget fin plads i umiddelbar tilknytning til Pilgrimsruten. Pladsen har udsigt til det danske landskab når det er smukkest, græssende køer og solopgang.

Det er planen at shelterpladsen skal gennemføres af lokale frivillige. Når alle formalier er på plads vil koordinationsgruppen invitere til byggeweekend.

Sidst har koordinationsgruppen støttet kommunens forslag om at samarbejde med Hjerteforeningen om offentliggørelse af Hjertestien. Samarbejdet betyder bl.a. at Hjertestien rundt om Nørre Snede bliver en del af foreningens ruteforslag. Stien bliver markeret med Hjerteforeningens kendte hjertelogo. Koordinationsgruppen har fastlagt hvor de ønsker de øvrige informationsskilte på ruten. Informationsskiltene vil være en blanding af blivende fakta om fauna og geologi, og udskiftelige oplysninger om fund og anekdoter fra området.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

.